tiistai 9. lokakuuta 2012

Reissailua

Heippa,

Nyt on kulunut jo sen verran aikaa viime postauksesta, etten kehtaa olla kirjoittamatta. Kylläpä on vaikeaa nyt tämä tekstin tuottaminen... Taputetaanpa itseä rohkaisevasti olalle, noin. Kyllä se siitä.

Ajattelin vähän valottaa reissailuja täällä Ranskanmaalla! Tähän pieneen ajanjaksoon olen onnistuneesti ympännyt reissuja niin Marseilleen, Pariisiin, Nizzaan, Monacoon kuin Cannesiinkin. Kyllä, rahaahan siinä paloi, ja kyllä, tässä sitä syödään kaurapuuroa ja metsästetään sitten sitä tarjousjogurttia kuin mummot ja papat Vaasan Cittarissa aamuysiltä konsanaan!

MARSEILLE

Ensimmäiselle reissulle kanadalaisten seuraan ujutin itseni kaverini Judithin kanssa eräänkin tiistaisen pubi-illan päätteeksi. Seuraavanan päivänä varattiin junaliput onnesta tärisevin käsin - juu-u, nyt sitä matkataan sitten! Ai että! Marseillessahan oli lähemmäs 30 astetta lämmintä ja lauantain ex tempore -patikointiretki kallioilla tuntui vielä aamulla ihan hyvältä idealta. Patikointivarustukseni osoittautui kuitenkin harmillisen puutteelliseksi, mm. korolliset ballerinat sekä kädessä roikotettava iso nahkalaukku hankaloittivat matkantekoa jyrkillä, liukkailla, täynnä pikkukiviä olevilla kallioilla. Myös ruokakuljetus oli hieman haasteellista, ja päätinkin nohevana tyhjentää koko repeilevän muovipussini sisällön ns. parempiin suihin rannalla. Tuloksena kaamea ähky sekä orastava auringonpistos. 

Hieno reissu kaikinpuolin! Lauantai-illan uloslähtemisaikeet päättyivät allekirjoittaneen kohdalla surullisesti - ravintolaillallisen jälkeinen boakäärme-olotila yhdistettynä päivän patikointiin johtivat vääjäämättömästi nukahtamiseeni hostellin sängylle klo 23.30. Silmälasit päässä. Ping, ja näin sitä taas kolahti muutama senioripiste tilille.






PARIISI


Seuraava reissu koittikiin jo seuraavana viikonloppuna, kun ruotsalaisvahvistus Carpén saapui Lyonin asemalle. Vaalea tukka hohti kuin majakka pienten ranskalaisten seassa ihmisten purkautuessa junasta, joten tunnistamisvaikeuksilta vältyttiin. Yksi päivä vietettiin Lyonissa kierrellen ja turistina ihmetellen. Johannes myös istui kaksi tuntia Mäkkärissä, kun minulla oli luento. Sellaista kulttuuritarjontaa.

Pariisiin suhautettiin TGV-junalla perjantaiaamuna. Ihmiset, jos menette Pariisiin, älkää menkö meidän hostelliin. Omistaja näytti siltä kuin olisi tökännyt haarukan pistorasian ja kiertänyt sitä vielä vähän. Meidän varaus taisi olla jossain tuhansien paperilappujen alla ja wifi toimi alakerran portaikossa. Kesken check-in:n omistaja vielä ajatui tuliseen väittelyyn siivoojan kanssa, mitä oli kyllä ihan viihdyttävää seurata aikansa, mutta 15 minuutin kohdalla jo köhin vähän suomalaiseen tyyliin vaivaantuneena ja ikään kuin yritin hieman viestittää meidän haluavan jo avaimet.

Pariisi on kyllä hieno. Paljon rakennuksia. Ei niitä kaikkia voi aina tunnistaa. Eikä varsinkaan jotain Notre Damea, joka näyttää ihan erilaiselta kuin pitäisi. Ja ehkä varmaan juuri siitä syystä, että se ei ole Notre Dame, vaan joku ihan random-torni. 

Syötiin paljon, ja varsinkin sokeria. Ja voi luoja. Laduréen macaronit. Niistä en pääse yli tässä elämässä. (Vanha sokeriaddikti oli ihan onnessaan! lettuja! kato! hei syyäänkö jäätelöt, mää ainakin haluun jäätelöö! ja ravintolassa kaimenyjälkkäritotetaan). 

Kyllä voisin uudemmankin kerran mennä Pariisiin syömään kulttuurimatkalle.


NIZZA


Kolmas reissu piti sitten varata ihan sen takia, ettei reissun jälkeinen masennus iske. Joten lauantaiaamuna rikollisen aikaisin soi herätyskello (klo 5.30! ja kyllä oli vaikeeta!) ja matkasin junalla Nizzaan. Perillä onnistuin löytämään eränkävijätaidoillani varatun hostellin, ruokaa, juomaa ja Marie Claire-lehden, joten olin valmis intensiiviseen auringonpalvontasessioon. Kaverit löytyivät myös pienen etsiskelyn sekä intialaisen miehen kanssa käydyn keskustelun jälkeen... Niin, kuulemma mulla on vahva aura ja vanha sielu. Nyt sitten ainakin tiedän, miksi menen aina klo 22 nukkumaan ja tykkään tehdä ristikoita...

Monacossa tuli myös käytyä tuolla reissulla. On siell ä hienoja veneitä mut eipä juuri muuta! Löydettiin myös Cap d'Ail -kylästä ihana ranta, jossa loikoiltiin kuin hylkeet rantakallioilla (no ainakin sen pizzan jälkeen). Myös hostellista nyysitty kirja toimi mainiona viihdykkeenä! 

Cannesiin suunnattiin maanantaina, koska kouluahan on vain ke-pe. Aluksi satoi ja ukkosti, ja  yhdessä matkatavaroiden kanniskelun kanssa alkoi raivon määrä kumuloitua uhkaavasti. Sade kuitenkin loppui, ja periranskalaisen McDonald's -ruokailun jälkeen maattiin jälleen rannalla. Kuin hylkeet. Edelleen lukien hostellista nyysittyä kirjaa.

Tällä hetkellä ei valitettavasti ole lähipäivinä reissuja tiedossa, mutta sisko Suhonen saapuu Amerikan-siskonsa kanssa perjantaina tänne. Huraa!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti