maanantai 19. marraskuuta 2012

Vanhempainviikonloppu

Heippa,

viime viikolla pääsin nauttimaan mama & papa Suhosen seurasta täällä Lyonissa. Visiitti meni oikein leppoisasti, ja muutamia elämänviisauksiakin jaettiin isäni toimesta, kuten "Lyonhan on japanilaisen gastronomian pääkaupunki". Vierailuun mahtui myös eräskin omena, joka kävi niin les Halles de Lyonissa kuin Genevessäkin! (Tämä juontaa juurensa perheeni pakonomaisesta "eväät mukaan" -mentaliteetista, joka kyllä on pelastanut monta alhaisen verensokerin aiheuttamaa heikotustilaa.)


Vierailun saldoon kuuluivat mm.

- Yksi kommunikaatio-ongelman aiheuttama kahvittelu (jos sanotaan, että halutaan kahvilaan, niin oletan, että halutaan kahvia eikä lounasruokaa, haha. Onneksi tämä korjattiin käymällä ensin kahvilla ja porkkanakakulla ja sitten lounaalla! huraa!)

- Viisi ravintolakäyntiä viineineen, kir royaleineen ja alkudrinkkeineen. (Kyllä oli vaikeeta palata paistettu kananmuna/tonnikalasalaatti/pussikeitto/puuro -köyhäilyruokavalion pariin...)



- Kaksi museovisiittiä (taidemuseossa äitini lempiteokseksi kohosi kukkataulu, jossa oli kärpänen. Museossahan oli siis myös Rembrandtia ja Monet'a...)

- Valkoviinin siemailun ranskalaisessa kauppahallissa klo 11.30. Ja ei ollut pieni lasi se.

- Noin 17 kpl "älkää nyt kävelkö noin nopeasti" - kehoitusta.

siinä kakessa oli pähkinöi ni ei ollu mun lemppari

äitiä jännitti museossa

- Päiväreissun Geneveen, joka oli kyllä ihan hieno, mutta typerä siitä syystä, ettei siellä käynyt eurot. 

- Metroihmettelyä - aina kuljettiin vain kahden pysäkin verran!

- Hieman shoppailua ja suklaata (torjuin kuitenkin pörröisen kaulahuivin, jonka äiti osti jo itselleenkin, en nyt ihan samoissa vaatteissa halua pyöriä).


Söin tuota n. tunnin




Genevestä

"miten tää ottaa tän kuvan! no! taas se heilahti jotenkin!"
 
- Äidin "juustopäivä" (mä oon päättänyt, että tänään mulla on juustopäivä! Tänään mä syön juustoja!), joka kulminoitui valkosipuliseen raejuustotyyppiseen tahnaan. Tämä oli siis herkullisen aterian jälkiruoka. Kyllä se nuopeana kaapi iskän omenapiirakan jämät ja oli aika valkosipulista seuraa sen jälkeen.

- Kivaa hengailua, oli oikein kiva, että sain vierailijoita! :) (Etenkin, kun ne tuo glögiä ja Dumleja, ja vie mun vaatteita Suomeen etukäteen). Huomenna tiistaina tuleekin sitten neiti Pohtola mun ilokseni tänne, joten siitä lisää myöhemmin! :) Veikkaus on, että kulttuuripitoisissa tunnelmissa mennään, varsinkin kun on Pauliinan synttärit perjantaina! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti